CREATIVE MUSIC

Over ons

Creativemusic.nl bestaat uit drie professionele musici die hun roots hebben liggen in de klassieke muziek en jazz. Stefan Kirschbaum, Tim Nobel en Kim Bosch leerden elkaar kennen tijdens de Masteropleiding New Audience and Innovative Practice aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Stefan is werkzaam als slagwerker bij het Noord Nederlands Orkest. Zijn plaats in het orkest biedt hem een prachtig zicht van orkest en publiek. Maar graag wil hij de afstand verkleinen en contact leggen met het publiek. Met workshops en concerten in andere samenstellingen kan hij wel die verbinding maken. Stefan is in zijn werk op zoek naar het kippenvelmoment in de muziek dat zorgt van een gevoel van verbondenheid.

Tim is contrabassist bij het Orkest van het Oosten. Hij is op zijn minst veelzijdig te noemen en is thuis in zowel de klassieke muziek als in de jazz en wereldmuziek. Daarnaast componeert en arrangeert Tim en is hij artistiek leider van het cross-over ensemble Lite, dat verbonden is aan het Orkest van het Oosten. Tim houdt zich als musicus graag bezig met innovatieve projecten en streeft in zijn werk naar publieksverbreding met behoud van kwaliteit.

Kim speelt als hoboïste regelmatig mee bij diverse professionele orkesten en ensembles. Naast uitvoerend musicus is Kim actief als muziekdocent op met name basisscholen. Ze werkt met verschillende doelgroepen en schreef meerdere educatieve leerlijnen voor muziek in het basisonderwijs. Kim wil haar passie voor muziek overbrengen en laten zien dat muziek kan zorgen voor verbinding in de samenleving.

Onderdeel van de Masteropleiding NAIP was ‘creative music making’. Stefan, Kim en Tim waren direct onder de indruk van de effecten die deze methode teweeg kan brengen. Deze innovatieve manier van werken brengt een breed scala aan mogelijkheden en creëert sterke verbindingen. Het drietal volgde trainingen op dit vlak in Groningen, Den Haag, Wenen, Londen en Reykjavik.

Vanaf het eerste moment dat zij samenwerkten hadden Kim, Stefan en Tim een goede klik. Ze besloten hun krachten te bundelen in creativemusic.nl. Door hun verschillende achtergronden vullen ze elkaar uitstekend aan en inspireren ze elkaar om het beste uit zichzelf èn de deelnemers van hun projecten te halen.

 

Wat is onze doelstelling/filosofie?

Onze doelstelling is om met (kunst)muziek een maatschappelijke bijdrage te leveren. Muziek kan op een vanzelfsprekende wijze mensen met elkaar verbinden.

Kenmerkend voor creative music making is gedeeld eigenaarschap. Zowel professionals als amateurs kunnen op hun eigen topniveau een bijdrage leveren aan de muziekprojecten. Dit maakt dat de projecten die we uitvoeren toegankelijk zijn zonder dat er concessies hoeven te worden gedaan aan het kwaliteitsniveau dat past bij professionele muziekinstellingen.